Túladagoltak három bölcsődés gyermeket Amerikában

2023.09.20. 10:17
Kétkilós fentaniltéglát találtak egy bronxi bölcsődében, miután egy egyéves kisfiú meghalt kábítószer-mérgezésben, és három másik gyermek kórházba került. Az információkat a helyi hatóságok közölték kedden. Damian Williams, New York déli körzetének amerikai ügyésze hozta nyilvánosságra a hírt.

A 36 éves Grei Mendezt, aki a Divino Niño bölcsődét vezette egy lakásból, és Carlisto Acevedo Britót, egy 41 éves férfit, aki a lakásban lakott, szombaton letartóztatták a kisfiú halála után. Szövetségi vádakkal néznek szembe, amelyek életfogytiglani börtönbüntetéssel járnak – írja a The Washington Post.

A szövetségi feljelentés szerint mindketten azt állították,

nem tudtak a bölcsődében talált kábítószerekről.

Mendez péntek délután 14:40 körül hívta a 911-et, és jelentette, hogy három – 8 hónap és 2 év közötti – gyermek orvosi ellátásra szorul.

Mindhármukat kórházba szállították,

az egyéves gyermeket halottnak nyilvánították.

A másik két gyermek Narcan-adagot kapott, ami opioidtúladagolást okozott, és kórházi kezelésre szorultak – áll a szövetségi panaszban. Egy másik gyermeket, aki a bölcsődébe járt, és akit korábban hazavittek szülei, szintén kórházba szállítottak. A gyermek Narcant kapott, és szintén kórházi kezelésre szorult – áll a panaszban.

Mendez és társai állítólag megpróbálták eltussolni a történteket – Williams szerint az egyik társuk a bölcsődében „két teli bevásárlószatyorral” menekült el a helyszínről.

A bűnüldöző szervek nagy mennyiségű fentanilt találtak a bölcsődében, valamint a kábítószerek préseléséhez és csomagolásához használt gépeket.

Konkrétan egy körülbelül egy kilogramm súlyú téglafentanilt találtak, közvetlenül a gyermekek játszószőnyegének tetején, a bölcsőde szekrényében

– mondta Williams a keddi sajtótájékoztatón.

Minimum 20 év

Mendez és Acevedo Brito szövetségi őrizetben van. Mindkettőjüket halált okozó kábítószer-terjesztésre irányuló összeesküvéssel és halált okozó kábítószer-terjesztés szándékával történő birtoklással vádolják. A szövetségi vádak maximális büntetési tétele életfogytiglani börtön, a minimális büntetési tétele pedig 20 év.

„A józan ész azt diktálja, hogy amikor az ember leadja a gyermekét, elvárja a gyermeke biztonságos ellátását – mondta Williams. – Az egyik leggondatlanabb dolog, amit egy ember tehet, hogy így veszélyezteti egy gyermek életét.”