18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Letartóztattak egy fiút Franciaországban, mert zaklatott egy transznemű diákot

2023.09.21. 13:05

Hétfőn tanóra közben letartóztattak egy 14 éves fiút Párizsban, mert zaklatott egy transznemű diákot – írja a The Guardian. A fiút hétfőn bilincsbe verték, és kivezették az osztályteremből.

Az áldozatnak a fiú olyan üzeneteket küldözgetett, hogy „El fogjuk vágni a torkodat” és „Utálom a fajtádat… menj, és öld meg magad”.

A fiú iskolájában a szülők és a diákok is megdöbbentek a letartóztatáson, és azt kérdezgették, miért nem lehetett azt a tanítás után megtenni.

Ő még csak egy tinédzser, kiskorú. Ez tényleg nem normális, még akkor sem, ha ellenzem, ami történt

– mondta az egyik diák szülője.

Egy rendőrségi forrás szerint a fiú letartóztatásáról szóló döntés alapja a „rendkívül súlyos fenyegetések jellege volt, amelyek sürgős őrizetbe vételt igényeltek”.

A francia kormány is megvédte az ügyben eljáró rendőröket. A kormányszóvivő elmondta, hogy a letartóztatás „a bántalmazó magatartás elleni politikával összhangban” zajlott le.

Az eset napokkal azután kezdődött, hogy kiderült, hogy egy másik iskola fenyegető levelet küldött egy fiú szüleinek, aki arról panaszkodott, hogy osztálytársai hónapok óta zaklatják. Azt írták, hogy a zaklatás miatti nyilvános panaszkodásuk elfogadhatatlan, és felszólították őket a konstruktív hozzáállásra. A 15 éves fiú később öngyilkos lett.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20 telefonszámot!

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu