Meghalt egy férfi, aki a Google Térképet követve lehajtott egy hídról

2023.09.21. 14:01
Beperelte a Google-t annak a férfinak a családja, aki 2022 szeptemberében a Google Térképet követve lehajtott egy összeomlott hídról. A férfi a zuhanást követően vízbe fulladt.

Philip Paxson 2022 szeptemberében fulladt vízbe, miután az észak-karolinai Hickoryban a Snow Creek vízesésbe zuhant a Google Térképet követve. A férfi családja gondatlansággal vádolja a technológiai óriást azt állítva, már öt éve tudtak arról, hogy a híd összeomlott, de nem frissítették a navigációs rendszerüket – írja a Sky News.

Paxson egyik lánya kilencedik születésnapi bulijáról tartott hazafelé egy ismeretlen környéken, amikor a Google Térkép állítólag az összeomlott híd felé irányította.

A lányaink azt kérdezik, hogyan és miért halt meg az apukájuk, én pedig nem találok szavakat, amiket megértenének, mert felnőttként még mindig nem értem, hogyan cselekedhettek azok, akik a GPS-útbaigazításért és a hídért felelősek, ilyen kevés tekintettel az emberi életre

– mondta felesége, Alicia.

A rendőrség, amely megtalálta Paxton holttestét a felborult és részben víz alá került teherautójában, azt nyilatkozta, hogy nem voltak korlátok vagy figyelmeztető táblák az úttesten.

Az észak-karolinai állami járőrszolgálat szerint a hidat nem a helyi vagy állami hatóságok tartották karban, az eredeti fejlesztőcég megszűnt.

A kereset szerint a Paxson halálát megelőző években több ember is értesítette a Google-t a Híd összeomlásáról, és sürgette a céget, hogy frissítse az útvonal-információkat.

A bírósági beadványban szerepelnek egy másik hickoryi lakos e-mail feljegyzései, aki 2020 szeptemberében a térkép szerkesztési javaslat funkcióját használta, hogy figyelmeztesse a vállalatot: az az autósokat az összeomlott hídon át irányítja a térkép.

A Google által 2020 novemberében küldött e-mail megerősítette, hogy a vállalat megkapta a bejelentést, és megvizsgálta a javasolt változtatást, ám nem tett további lépéseket.