Újabb két ember halt meg bandaháborúban Svédországban

2023.09.22. 18:55
Két ember meghalt, ketten pedig megsebesültek egy Stockholmtól északnyugatra lévő kisváros kocsmájában kitört lövöldözésben. Svédországban egymást érik a bandaháborúk, a múlt héten több halálos lövöldözés is történt.

Mint írtuk, egy héttel ezelőtt példa nélküli, véres bandaháború és leszámoláshullám zajlott Svédországban. A svéd rendőrség vezetője közölte, több, 13 és 15 év közötti fiú halt meg, egy bűnöző édesanyját az otthonában ölték meg, egy fiatal férfit Uppsalában munkába menet lőttek agyon. Ebben az évben eddig 261 lövöldözés történt, ezekben 36 ember vesztette életét, és 73 sebesült meg.

Az MTI közlése szerint most újabb két ember halt meg bandaháborúban Svédországban. A lövöldözések miatt egy 20 és egy 70 év körüli férfi vesztette életét a Stockholmtól 190 kilométerre található Sandvikenben.

A gyanú szerint a támadás célpontja az egyik halálos áldozat volt, a másik halottnak és a két sérültnek nem volt köze az incidenshez – közölte Magnus Jansson Klarin rendőrségi szóvivő a TT svéd hírügynökséggel.

A bűnbandák közötti összetűzések egyre nagyobb problémát jelentenek Svédországban. Megnőtt az autóból lőfegyverrel elkövetett, a pokolgépes és a kézigránátos támadások száma is.

A svéd kormány a törvények szigorításával próbálja felszámolni a szervezett bűnözést. A svéd rendőrség vezetője szeptember elején „példátlan erőszakhullámnak” nevezte a bandaháborúk összetűzéseit a skandináv országban.