Elnézhette a közlekedési lámpát, elsodorta a kamion, és métereken át tolta maga előtt

2023.09.27. 15:47
Németországban történt egy tanulságos baleset, amit egy magyar sofőr autójának a fedélzeti kamerája rögzített. A videón az látható, amint a telezöld jelzésnél eltarol egy kamion egy autót, mert a személyautó nem adta meg az elsőbbséget.

A Budapesti Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt, ezúttal a határon túl, Németországban, amelyen a baleset látható.

Azt hihette a sofőr, hogy a szembejövőnek már piros van. Sajnos nem volt az… Az útkereszteződésben telezöld van

– fűzte az esethez a felvétel készítője.

Korábban Varga Balázs a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, telezöld jelzés esetében teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a szembejövő autónak is zöld jelzése van.

Telezöld jelzés esetén egészen biztosak lehetünk abban, hogy a velünk szembejövőnek is telezöld jelzése van, a keresztirányú forgalom pedig biztosan piros jelzést kapott. Ez azt jelenti, hogy oldalirányból nem kell számítani forgalomra, de szemből igen – magyarázta az alezredes, hangsúlyozva, ilyenkor a kanyarodásra vonatkozó elsőbbségi alapszabályok érvényesek a kereszteződésben

– mondta.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben mindkét jármű egyenesen halad el egymással szemben, akkor nincs elsőbbségadási kötelem. Ugyanez a helyzet akkor is, ha mindkét jármű jobbra vagy balra kanyarodik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport