Meghalt egy 14 éves lány és a sofőr egy liverpooli buszbalesetben

2023.09.29. 16:21
Péntek reggel egy iskolabusz baleset szenvedett és felborult Liverpoolban, az M53-as autópályán, ahol akár 50 utas is megsérülhetett. A merseyside-i rendőrség megerősítette, hogy egy 14 éves lány és a busz sofőrje meghalt.

A West Kirby leánygimnázium és a Merseyside-i Calday Grange fiúgimnázium diákjait szállító busz reggel 8.30-kor a cheshire-i Hootonban összeütközött egy autóval, majd egy leállósávba sodródott, a tanulók pedig a buszban rekedtek – írja a Daily Mail.

A busz az oldalára fordult, így a tanulók a hátsó ablakon keresztül próbáltak kimászni, de nem mindenki jutott ki egyelőre. A portál információi szerint tizenegy gyereket szállítanak kórházba, közülük kettőnek súlyos sérülései vannak.

Egy 14 éves lány és a busz sofőrje meghalt az M53-as autópályán történt balesetben.

A tűzoltók és a mentők azon dolgoznak, hogy biztonságosan kimenekítsék a buszban rekedt utasokat, miközben a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen segítenek mindazoknak, akiknek kezelésre van szükségük.

A liverpooli Alder Hey kórház arra kéri a szülőket, hogy tényleg csak sürgős esetben hozzák be gyermekeiket a sürgősségi osztályra, mivel a baleset után jelenleg rendkívül túlterheltek.