Lakóházra zuhant egy repülőgép az Egyesült Államokban

2023.10.04. 13:22
Az Egyesült Államokban, Newburgben lakóházra zuhant egy repülőgép. A balesetben egy ember meghalt és egy másik megsebesült.

Egy repülőgép kedd este egy lakóházra zuhant az Egyesült Államokban, Newburg városában, Portlandtől mintegy 25 mérföldre. A balesetben egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült és kórházba került – írja a Daily Mail.

A balesetről egy közeli lakos a Facebookra feltöltött egy videót, melyen látható, hogy a repülőgép spirálozva zuhan lefelé.

A repülőgép egyik utasát a baleset helyszínén halottnak nyilvánították, míg a gépben tartózkodó másik személyt helikopterrel kórházba szállították.

A repülőgép a Hillsboro repülési akadémiáról indult. A pilótaképző iskola Newburgtól mintegy 20 mérföldre északra található. 

A repülőgép lezuhanásának időpontjában szerencsére senki sem tartózkodott a házban – jelentette a tűzoltóság és a mentők szóvivője. 

A repülőgép-szerencsétlenséget a Szövetségi Légügyi Hivatal és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal is vizsgálni fogja.  A lakosokat arra kérik, hogy kerüljék el a környéket.