Egykori iskolájában akart gyilkolni a fiatal férfi Floridában

2023.10.09. 08:59
Letartóztattak egy dél-floridai férfit, miután a rendőrség egy cetlit talált az autójában, melyen az állt, hogy „mindenkit megöl” egykori középiskolájában és több államban is a 22. születésnapján.

A 19 éves Henry Hortont szeptember 27-én egy floridai településen, Jupiterben állították meg egy törött fényszóró miatt. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök jegyzeteket találtak, melyeken gyilkossági fenyegetések voltak – írja a New York Post.

Az egyik cetlin az állt: „Megölni mindenkit az OHS-ben a fegyvereimmel.” Horton állítólag bevallotta, hogy ez az Okeechobee High Schoolra vonatkozott, ahol 2022 májusában érettségizett.

A rendőrség szerint a fiatal férfi terve az volt, hogy 2026. január 2-án, a 22. életévének betöltése napján megöli az iskola egyik adminisztrátorát, valamint 14 másik diákot az iskolában.

A telefonjának és Discord-fiókjának vizsgálatakor

a rendőrség tömeggyilkossági támadások részleteit, egy bomba építésének és a mostohaanyja megölésének tervét is megtalálta.

A jegyzeteivel együtt a rendőrség lefoglalt egy 9 milliméteres pisztolyt is. Hortont, akinek korábban mentális problémái voltak, a floridai Baker-törvény alapján kórházba szállították, ahol csütörtöki letartóztatásáig bent tartották.

A fiatal férfi mostohaanyja Horton ártatlanságát hangoztatta.

Henry nem fog bántani engem. Soha nem tenné... Mentális problémái miatt kell kezelni

– mondta egy helyi csatornának.

Hortont megfélemlítéssel való fenyegetéssel vádolták meg, a Palm Beach megyei börtönbe vitték, és 1 millió dolláros óvadék ellenében tartják fogva. A tervek szerint november 6-án lesz a tárgyalása.