Magyar halálos áldozata is lehet a Hamász támadásának

2023.10.31. 10:02 Módosítva: 2023.10.31. 14:30
A Hetek információi szerint egy másik magyar–izraeli tinédzserlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába a Hamász dzsihadistái. A lány apját, aki szintén izraeli–magyar származású, eltűntként tartják számon. A család szerint magyar állampolgárságú áldozata is lehet a támadásoknak.

A Hetek információi szerint egy másik magyar–izraeli tinédzserlányt és édesanyját is elhurcolták Gázába a Hamasz dzsihadistái, amikor október elején rajtaütöttek a kibucon, ahol éltek.

Az édesapát eltűntként tartják számon. A hozzátartozóktól úgy értesült a lap, a terrortámadásnak magyar állampolgárságú áldozata is van.  

A magyar–izraeli állampolgárságú Osnat Weiss családjából többen is a Be’eri kibucban laktak, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlás történt. Az áldozat egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván, míg a feleségét és 18 éves lányát túszként vitték magukkal a Hamász emberei. Osnat másik bátyját, Amirt (aki az állítása szerint szintén magyar állampolgár) a feleségével együtt megölték a terroristák az otthonukban.

Kerestük az ügyben a Külügyminisztériumot is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 

Frissítés: a Hetek utóbb azt közölte, hogy az áldozatnak ugyan magyar volt az édesapja, de ő maga nem rendelkezett magyar állampolgársággal.