18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Shani Louk brutális kivégzése a Hamász kíméletlenségének tükre

33XU6DM-highres
2023.11.02. 05:55 Módosítva: 2023.11.02. 07:55

A 22 éves tetoválóművész önfeledten táncolt az Izrael déli részén megrendezett Supernova fesztiválon, amelyet október 7-én rohamoztak meg a Hamász Gázából kitört gyilkosai. Közel 270 fiatallal a helyszínen végeztek – emlékeztetett a Telegraph.

Shani Loukot azonban elrabolták. Hogy milyen állapotban lehetett, nem tudni pontosan. Csak azokból a felvételekből sejthető, amelyek a közösségi médiában keringtek.

Kizárólag erős idegzetűek nézzék meg azt a gondosan kitakart videót, amit a német Bild tett közzé. Shani Louk meztelenül fekszik egy furgon platóján, feje az egyik terrorista combjánál, míg annak másik társa – páncéltörővel a kezében – diadalittasan átveti lábát a nő ruhátlan testén.

Shani Louk lábai természetellenesen kifordultak, ennek ellenére ezekről, pontosabban a térdek alatti jellegzetes tetoválásokról azonosította édesanyja, aki hetekig reménykedett abban, hogy lánya túléli elrablását.

Ricarda Louk kezdetben abban bízott, hogy Shani csodával határos módon életben maradt, és válságos állapotban, fejsérüléssel kezelik a Gázai övezet egyik kórházában. Az aggódó anya arra kérte a német hatóságokat, hogy haladéktalanul indítsanak mentőexpedíciót Shani kiszabadítására. Három hét elteltével azonban bejelentették, hogy holtan találták a fiatal nőt.

„Megszakad a szívünk” – biztosította együttérzéséről a gyászoló családot az izraeli külügyminisztérium – szerintük Shani Louk „elképzelhetetlen borzalmakat élt át”.

„Barbár állatok”

Előkerült egy koponyacsont, amely alapján azonosították az elhurcolt nőt – erről tájékoztatta az izraeli Zaka mentőszolgálat a Louk családot. Nem élhette túl a sérülést – tették hozzá.

A testrészre Izraelben bukkantak, magát a testet azonban nem találták meg. A történtekre az izraeli elnök adott magyarázatot a Bildnek adott interjúban, aki pontosította, hogy Shani Nicole Louk koponyáját azonosították.

Ez azt jelenti, hogy a barbár, szadista állatok egyszerűen levágták a fejét

jelentette ki Jichák Hercog, aki a tragédia kapcsán részvétét nyilvánította a családnak.

A Hamász által kivégzett csaknem negyven áldozat holttestét még mindig nem sikerült azonosítani, mert kíméletlenül bántalmazták, elégették vagy a felismerhetetlenségig feldarabolták őket – mondta az izraeli államfő, aki szerint a Gáza és Izrael határán tapasztalt „vágóhíd” sokkal borzasztóbb egy pogromnál.

Shani Louk halálát „szörnyűnek” nevezte afrikai látogatásán a német kancellár is.

„A Hamász barbárságára utal” – mondta Olaf Scholz.

Öt magyar származású túsz

A Hamász rémtetteiről szóló híreket erősítette meg egy magyar–izraeli nő is. Osnat Weiss szintén kettős állampolgárságú, 18 éves unokahúgát, Nogát és annak édesanyját egy kibucból rabolták el a terroristák.

Noga a nagynéni aggódó üzenetére azt válaszolta: a fegyveresek már a szobájába is betörtek, és ő éppen az ágy alatt bujkál.

Még mindig itt vannak. Épp most gyújtják rám a házat

– üzente a rettegő lány a nagynénjének.

Noga azonban nem menekült meg. Miután már nem kapott levegőt a füsttől, az ablakon keresztül kiugrott a házból, kint azonban a terroristák az édesanyjával együtt túszul ejtették. A lány két nővére egy másik lakásban bújt el, ők mesélték el később a történteket.

Osnat Weiss a szerencséjének köszönheti, hogy elkerülte a fogságot, mert a 13 éves fiával ők is hivatalosak voltak a családi ünnepre, de végül nem tudtak elmenni.

A kettős állampolgárságú túszok száma eggyel növekedett.

Öt magyar–izraeli állampolgárságú túszt tartanak fogva Gázában – közölte a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter azt azonban cáfolta, hogy a Hamász Izrael elleni támadásának magyar állampolgárságú áldozata is lenne.

Az izraeli eseményeket az Index is folyamatosan követi, csütörtöki élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Egy német–izraeli nő, Shani Louk képét tartja kezében, amint részt vesz a „Vigil for Israel” rendezvényen 2023. október 9-én Londonban. Fotó: Henry Nicholls / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport