Ámokfutás a hamburgi reptéren: elfogták az elkövetőt

GettyImages-1763969876
2023.11.05. 06:56 Módosítva: 2023.11.05. 15:11

Hamburgban szombaton este nyolc óra után nem sokkal egy fegyveres férfit láttak a repülőtéren – írja a Bild.

A lap szerint a török férfi egy rendszám nélküli Audival közlekedett, mellyel áttört egy sorompót, és egyenesen a repülőgépek felé hajtott, majd megállt a Turkish Airlines egyik utasszállító gépe mellett. A férfi ezután állítólag egyfajta Molotov-koktélt dobott ki az autójából, és többször tüzet is nyitott. Szerencsére senki sem sérült meg, és kár nem keletkezett.

Később az is kiderült, hogy az éles, töltött lőfegyver mellet valamilyen ismeretlen fajtájú robbanószer is lehet a férfinél.

Nem sokkal azelőtt, hogy a fegyverest a repülőtér biztonsági személyzete észrevette volna, a felesége riasztotta a rendőrséget. Elmondta, hogy a férfi elvette tőle gyereket, és elszáguldott a kislánnyal. Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, és a hatóság szerint gyermekelhelyezési vita állhat a háttérben, az apa Törökországba akar repülni a 4 éves gyermekkel. A férfi még akkor sem engedte ki a kislányát az autóból, amikor tárgyalt a rendőrökkel.

Jelenlegi ismereteink alapján a gyerek fizikailag jó állapotban van. Tárgyalóink tartják a kapcsolatot az apával

– tudatta a rendőrség. 

A történtek miatt teljesen leállt a légi közlekedés a repülőtéren. A terminálokról és a repülőgépekről 3200 utast kellett evakuálni.

Rendőrségi művelet miatt a hamburgi repülőtéren 20:24 óta szünetel a légi forgalom. Ez 27 járatot érint

– mondta a repülőtér szóvivője.

Hajnali 3 órakor közölték, hogy a repülőtér továbbra is zárva marad, és a belépés tilos. A hamburgi repülőtér azt is bejelentette, hogy a vasárnap reggelre tervezett első járatokat határozatlan időre felfüggesztették.

Elfogták a férfit 

A Reuters szerint a rendőrség vasárnap délután közölte, hogy a túszdráma véget ért: elfogták a túszejtő férfit, és megmentették a gyermeket.

(Borítókép: Gregor Fischer / Getty Imaegs)