Öngyilkos lett egy alabamai lelkész, mert kiderült, hogy transznemű

2023.11.05. 20:05

F. L. „Bubba” Copeland – aki a mindössze 6756 lakosú, apró Smiths Station polgármestere, valamint a közeli Phenix Cityben lévő First Baptist Church lelkésze volt – még pénteken délután 5 óra körül lőtte le magát több seriff szeme láttára – közölte a New York Post.

Copeland nős, háromgyermekes családapa volt.

Öngyilkossága az után történt, hogy a rendőröket jóléti ellenőrzésre kérték fel, és követni kezdték az autóját. Végül a rendőrség szerint kiszállt a járművéből, elővett egy pisztolyt, és önkezével vetett véget életének.

Copeland öngyilkossága az 1819 News, az egykor az Alabama Policy Institute nevű konzervatív agytröszt tulajdonában lévő híroldal leleplező cikkét követően történt meg, amely leírta Copeland titkos online életét transznemű nőként. Eszerint a lelkész Brittini Blaire Summerlin álnéven úgy írta le magát, mint egy „átalakulóban lévő transznemű, gömbölyded lány, aki imád mosolyogni, szoknyát és női cipőt hordani”. 

Az egyik közösségimédia-profilján lévő fotókon Copeland különböző női ruhákat viselt, vannak, amelyeken női fehérneműben látható, vagy a felesége ruhájában. Copeland más transznemű nőket is arra bátorított, hogy hormonpótló kezelésre járjanak.

Csak jól akarta érezni magát az otthonában

Az 1819 News szerint a lelkész transznemű pornót, valamint transznemű fikciókat és erotikát is posztolt, amelyeket ő írt. Copeland azt mondta az 1819 Newsnak, amely a 62. születésnapján tette közzé a riportot, hogy online alteregója ártalmatlan hobbi, amely nem terjedt túl az otthonán. Cikkük szerint a felesége is tudott minderről.

Ez egy hobbi, amit azért csinálok, hogy levezessem a stresszt. Rengeteg stressz ér, és orvosilag nem vagyok átalakulóban. Ez csak egy kis karakter, amit játszom. Nem megyek ki, és nem keresek felkérést vagy bármi ilyesmit

– mondta állítólag Copeland.

A leleplező cikk megjelenése után a lelkész este megtartotta szokásos prédikációját a Phenix City-i Első Baptista Egyházban, és röviden kitért a botrányra. Lekicsinyelte az online anyagot, humoros próbálkozásnak nevezve azt.

Igen, készítettem képeket a feleségemmel az otthonunk magányában, a humor kedvéért, mert tudom, hogy nem vagyok sem jóképű férfi, sem szép nő. Elnézést kérek minden olyan kellemetlenségért, amit a magánéletem okozott, ami a nyilvánosság elé került

– mondta Copeland az őt lejárató újságnak.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.