Több mint harminc év után sikeresen azonostották a tetovált lányt

2023.11.20. 14:57
Múlt héten sikerült hivatalosan is azonosítani a 31 éve meggyilkolt tetovált lányként elhíresült nőt, akit 1992-ben találtak meg egy antwerpeni folyóban, holtan. A harminc év körüli, sötét hajú nő holttestét 1992 júniusában emelték ki a folyóból, ahol a halott kémek szerint több mint három hete lehetett.

Idén tavasszal az Interpol egyik ügynöke kezdeményezte, hogy egy 1992-ben történt és máig feltáratlan gyilkosság esetében hozzanak nyilvánosságra olyan fényképeket, amelyek segíthetik az áldozat azonosítását – írja a Daily Mail.

Identify me!, azaz Azonosíts engem! címmel nemzetközi kampányt is indítottak, amelyre a mai napig érkeznek bejelentések – eddig körülbelül 1200-an jelentkeztek információkkal és fotókkal –, de jelen állás szerint csak egy cardiffi telefonhívás eredményezett telitalálatot, méghozzá alig pár nappal a kampány megindítása után.

A tetovált lány esetében Rita Roberts brit állampolgárról van szó, aki meggyilkolása idején 31 esztendős volt, és a walesi Cardiffból települt ált Antwerpenbe. 

A halott nőt fekete bakancsban, tréningnadrágban és pólóban emelték ki a vízből, és mivel a teste túl sok időt töltött a vízben – a detektívek megállapítása szerint 2-3 hetet –, az eset egyből a „döglött ügyek” polcára került, és egészen a múlt hétig nem is vették elő.

Családja úgy tudta, külföldön próbál szerencsét

Az Azonosíts engem! program keretein belül kerültek kapcsolatba a hatóságok a lány családjával, ugyanis testvére azt mondta:

Felismertük a tetoválását, és letaglózott minket, hogy nem sokkal azután vált gyilkosság áldozatává, hogy elindult külföldre szerencsét próbálni.

A család elmondása szerint a lány 1992 februárjában költözött el otthonról azzal a céllal, hogy külföldön találja meg életcélját. Ez év májusában adott utoljára életjelet magáról egy képeslap formájában, utána soha többé nem hallottak lányukról.

A sajtó azon kérdésére, hogy mire vélték a több évtizedig tartó „mosolyszünetet”, nem kívántak válaszolni – írja a police.hu.

Időközben a család megkezdte az intézkedést az ügyben, hogy lányuk holtteste hazakerüljön hozzájuk, Cardiffba.