18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Videón, ahogy sörösüveggel támadtak egy holland politikusra

2023.11.21. 11:25
Hétfő este, két nappal a választások előtt támadás érte Thierry Baudet jobboldali holland politikust, a Fórum a Demokráciáért (FvD) nevű párt vezetőjét.

Baudet-nek egy választási kampányrendezvényen kellett volna részt vennie, amikor a támadás történt. Pártja közlése szerint Baudet-t támadója egy sörösüveggel többször fejbe vágta egy bárban az észak-hollandiai Groningenben. Szemtanúk szerint a támadó azt kiabálta, hogy „végeztem a fasizmussal”.

Baudet fejsérüléseket szenvedett, és a groningeni egyetemi kórházba szállították kezelésre – közölte az FvD az X-en. Az incidensben egy biztonsági őr is megsebesült. A támadásról készült felvételek a közösségi médiában terjedtek el. A rendőrség szóvivője szerint egy embert őrizetbe vettek.

Mark Rutte holland miniszterelnök „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a támadást.

Már korábban is mondtam, és most megerősítem: el a kezekkel a politikusoktól!

-– írta Rutte az X-en.

Thierry Baudet-t októberben is megtámadták a belgiumi Gentben. A jobboldali politikus a Genti Egyetemen egy diákszervezet által szervezett konferencián tartott előadást, amikor támadója egy esernyővel többször fejbe vágta. Baudet kisebb agyrázkódást szenvedett – írja az MTI.