18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Elítéltek egy francia pilótát, miután lefejezett egy ejtőernyőst

2023.11.23. 10:51
Eltiltották a repüléstől, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy francia pilótát, aki lefejezett egy ejtőernyőst repülőgépe szárnyával.

A 40 éves Nicolas Galy ejtőernyős 2018 júliusában ugrott ki egy repülőről, amely szinte azonnal meg is ölte őt, miután a gép szárnya lefejezte – írta a BBC. A portál úgy tudja, a pilóta többek között abban hibázott, hogy az ejtőernyős ugrása után azonnal megkezdte a leszállást a repülőtér felé.

Hozzátették, az ejtőernyősnek és a pilótának az ugrás előtt egyeztetniük kellett volna arról, hogy a gép milyen röppályát fog követni.

Az érintett repülő pilótáját kedden nem szándékos emberölésért találta bűnösnek a bíróság, és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A férfit emellett eltiltották a repüléstől.

Ezen túl a pilótát alkalmazó Midi-Pyrénées Ejtőernyős Iskola Egyesület 20 ezer eurós pénzbírságot kapott. 

Az áldozat hozzátartozóinak ügyvédje, Emmanuelle Franck egy szeptember 19-i meghallgatásra hivatkozva elítélte az esethez kapcsolódó „meggondolatlanságok és hanyagságok sorozatát”.

Az érintett ejtőernyős iskola közölte, az incidens óta megerősítették a biztonsági intézkedéseket, és kötelezővé tették az eligazításokat is.