Döntött a bíróság: kiszabadulhat a börtönből a gyilkosságért elítélt Oscar Pistorius

2023.11.24. 13:38
Oscar Pistorius 2013-ban gyilkolta meg barátnőjét, Reeva Steenkampot Valentin-napon. A férfi többször is rálőtt akkori kedvesére a csukott fürdőszobaajtón keresztül, és azt állította, azt hitte, egy betörő van otthonukban.

A most 37 éves Pistoriust 2016-ban 13 év börtönbüntetésre ítélte egy dél-afrikai bíróság. 

Most a feltételes szabadlábra helyezési ügyében eljáró bizottság 2024. január 5-re tűzte ki szabadulásának időpontját.

Reeva Steenkamp édesanyja nem ellenezte az óvadékot, de a feltételes szabadlábra helyezési bizottságnak küldött levelében azt mondta: azon tűnődik, vajon Pistorius indulatkezelési problémáival valóban foglalkoznak-e a börtönben, hozzátéve, hogy aggódik minden nő biztonságáért, aki most kapcsolatba kerül vele.

Az édesanya, June Steenkamp végül úgy döntött, nem vesz részt a pénteki feltételes szabadlábra helyezési meghallgatáson az Atteridgeville börtönben. Egykori férje és Reeva apja, Barry az év elején halt meg, és azt mondta, mindkettőjüknek nagyon megterhelő volt az elmúlt évtized − írja a BBC.

Ez volt Pistorius második feltételes szabadlábra helyezési meghallgatása kevesebb mint egy éven belül.

Első feltételes szabadlábra helyezési kérelmét márciusban visszavonták, mert nem töltötte le a minimális fogvatartási időt. Ezt később a dél-afrikai alkotmánybíróság hibának ítélte, ami a pénteki feltételes szabadlábra helyezési tárgyaláshoz vezetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport