Előzetes letartóztatásba helyezték a kárpátaljai robbantót

2023.12.18. 06:57
A kárpátaljai Ungvár város járási bírósága két hónapos előzetes letartóztatásra ítélte Szergej Batrint, a kárpátaljai Keretszkovszkij falusi tanács képviselőjét, aki a falusi tanács ülésén három gránátot robbantott fel. Ő jelenleg két hónapos előzetes letartóztatásban van, óvadék letételének lehetősége nélkül.

Mint ismert, huszonhárman megsebesültek, közülük hatan súlyos állapotban kerültek kórházba, miután az egyik kárpátaljai képviselő három gránátot is a vitatkozó testület tagjai közé dobott.

A járásbíróság a Facebook-oldalán számolt be a férfi letartóztatásáról.

December 17-én az Ungvári Városi Kerületi Bíróság nyomozási bírójának döntése értelmében az 54 éves ukrán állampolgárral, a kárpátaljai VIII. kerületi Huszti járás Keretszkij falusi tanácsának jelenlegi képviselőjével szemben, akit a VIII. cikkely 2. része szerinti bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, óvadék letétele nélküli előzetes letartóztatás formájában megelőző intézkedés alá vonták

– áll a közleményben.

Az is kiderült, hogy a férfit Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 258. cikkelye alapján terrorista cselekmény elkövetésével gyanúsítják – közölte a Sztrana.

A robbanások következtében az ülésteremben jelen lévő 23 személy különböző súlyosságú sérüléseket szenvedett

– tette hozzá a bíróság.

Egy nappal korábban az ukrán hírszerzés tájékoztatta a rendőrséget Batrin szándékairól. A hírszerző szolgálat azt is megerősítette, hogy az incidens előtt Batrin búcsúlevelet hagyott otthon.