Cápatámadásban meghalt egy 15 éves fiú

2023.12.30. 11:12
A dél-ausztráliai Ethel Beach közelében cápatámadásban meghalt egy 15 éves fiú.

Csütörtökön az Innes Nemzeti Parkban található Ethel Beach közelében egy 15 éves szörfös meghalt, miután egy cápa megtámadta – írja a Mirror.

Khai Cowley holttestét percekkel a támadás után húzták ki a vízből. Szemtanúk szerint az állat leharapta fiú lábát. 

A cápa elkapta a lábát, ezért egy másik helyi srác kirohant, felugrott a deszkájára és kievezett, hogy segítsen neki. A cápa körözött körülöttük, miközben a srác kihúzta a fiút a vízből. Rengeteg vér folyt. Kivitte a partra, de szerintem akkor már túl késő volt

– mondta az egyik szemtanú.

A beszámolók szerint Khai 30-40 méterre volt a nyílt víztől, amikor a cápa megtámadta. Idén ez volt az ötödik cápatámadás a dél-ausztrál vizeken.

A legutóbbi tragédia a múlt hónapban történt, akkor egy fiatal nőt támadott meg egy cápa, miközben partnerével együtt úszott egy zátonyon Port Noarlungánál, Adelaide-től délre. A 32 éves Bridgette O’Shannessy-t két műtéten kellett átesnie, miután elvesztette néhány fogát és idegkárosodást is szenvedett.

A támadás alig néhány héttel azután történt, hogy Tod Gendle 55 éves szörföst halálra marcangolta egy hatalmas, 4,2 méteres fehér cápa a dél-ausztráliai Streaky Baytől délre fekvő Granite Rock közelében.