Bozótvágóval támadt egy férfi a strandolókra Marokkóban

2023.12.30. 18:50
A marokkói Agadir üdülőhelyen kis híján véres mészárlásra került sor, amikor egy férfi egy bozótvágóval támadt a strandolókra. A személyzetnek azonban sikerült a tengerbe zavarni a késelőt, majd végül a rendőrség csapott le rá.

Egy angol nyaraló beszélt a rémületéről a Mirrornak, miután arra ébredt a napozóágyán, hogy egy férfi egy machetét húzott elő, és véres tombolásba kezdett egy marokkói strandon.

Szerinte az őrjöngő férfi válogatás nélkül kezdte el vagdosni az embereket, köztük két britet is, miközben tucatnyian sikoltozva menekültek a homokon. A yorkshire-i Rotherhamből származó 45 éves férfi dicsérte a strand gyors észjárású személyzetét, akik az óceánba kergették a támadót.

A késelő úszva próbált kitérni a letartóztatás elől, mielőtt elfogták és őrizetbe vették.

A szemtanú, Shaun Lewin a barátnőjével a születésnapját és a karácsonyt ünnepelte Marokkóban, ám azon a napon szunyókálásából a parton arra ébredt, hogy egy mellette napozó nő lábát vágta meg a támadó, majd a gyanúsított egy másik brit párt vett célba, mielőtt a strand dolgozói közbeléptek.

Ez volt életünk legmegrázóbb élménye. A napozóágyon pihentem a fejhallgatóval a fejemen, és hirtelen felpillantottam. Egy férfi állt ott, aki egy hatalmas machetét vett elő, és arabul kiabált valamit. Másodperceken belül megvágta egy nő lábát, majd megpróbált végezni vele

– mondta a férfi a brit lapnak.

A tengerbe kergetett, majd úszva menekülő támadót végül a rendőrség jet skivel kapta el.

A 33 éves gyanúsított három éve kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények miatt került börtönbe.  A La Razon című spanyol lap arról számolt be, a rendőrség még vizsgálja, hogy a támadásnak köze van-e a terrorizmushoz.