Soha nem látott mennyiségű víz miatt álltak le az Eurostar londoni vonatai

2023.12.31. 11:12
Az Eurostar közölte, hogy a szombati járattörlések és jelentős fennakadások után vasárnap minden járatuk közlekedik Londonba, Párizsba, Brüsszelbe és Amszterdamba.

A szélsőséges időjárás következtében szombaton víz árasztott el egy vasúti alagutat a Temze alatt, ezért az Eurostar a London és Párizs közötti összes járatát törölte.

Az Eurostar figyelmeztetett, hogy vasárnap még lehetnek késések, de a járatok újraindultak – írja a BBC.

Vasárnap reggel bizonyos sebességkorlátozások lesznek érvényben, ami késésekhez vezethet, és az állomásokon várhatóan nagy lesz a forgalom

– közölte az Eurostar.

A meteorológiai hivatal pedig arra figyelmeztetett, hogy a hétvégén fennakadások lehetnek a belföldi utazásokban az időjárás miatt.

Richard Thorp, a pályát üzemeltető műszaki igazgató elnézést kért az utasoktól, és a BBC-nek elmondta, hogy a vizet mindkét alagútból eltávolították. Hozzátette, hogy a soha nem látott mennyiségű víz túlterhelte a szivattyúrendszereket, ami az áradást okozta.

Tíz napon belül ez volt a második alkalom, hogy az Eurostar járataiban nagyobb fennakadások történtek, mivel a francia munkavállalók sztrájkja miatt karácsony előtt leálltak a vonatok.