Felcsaptak a lángok a repülőgépen, több utas is meghalt

2024.01.02. 11:27
Lángokban állt a tokiói Haneda repülőtér kifutópályáján kedden a Japan Airlines egyik repülőgépe – 379 ember hagyta el élve a fedélzetet.

Kigyulladt a Japan Airlines egyik repülőgépe, miután kedden leszállt a tokiói Haneda repülőtéren – jelentette az NHK nemzeti műsorszolgáltató, hozzátéve, hogy a fedélzeten tartózkodókat biztonságban evakuálták – írja az NDTV.

A BBC közlése szerint a parti őrség gépén tartózkodó öt ember életét vesztette a balesetben. A kapitány ugyanakkor megmenekült, de súlyos sérüléseket szenvedett.

A brit közszolgálati csatorna megjegyzi: feltételezések szerint a parti őrség repülőgépe, amely élelmiszert szállított a hétfői erős földrengés sújtotta területekre, ütközött a Japan Airlines gépével, amikor az a kifutópályán landolt.

A Japan Airlines és az NHK Haneda repülőtérre felszerelt kameráinak felvételei szerint a lángok a repülőgépből csaptak ki nem sokkal azután, hogy a légitársaság 516-os járata kedden helyi idő szerint 17 óra 47 perc körül leszállt a repülőtér C kifutópályáján.

Az incidens oka nem volt azonnal tisztázott, de televíziós beszámolók szerint az Airbus összeütközött a parti őrség egyik gépével.

több mint 370 utast evakuáltak a repülőgépről.

A felvételeken látszik, hogy a repülőből füst és lángok csapnak fel.