Elsült egy olasz képviselő fegyvere szilveszter éjjel, egy ember megsérült

2024.01.02. 17:21
Lőtt sebet kapott egy férfi szilveszter éjjelén Rosazza városában, miután egy olasz jobboldali képviselő fegyvere megsebesítette. Emanuele Pozzolo képviselő szerint baleset történt.

Emanuele Pozzolo képviselő – aki Giorgia Meloni miniszterelnök pártja, az Olaszország Fivérei tagja – hajnal egykor érkezett meg egy szilveszteri buliba, ahova magával vitte minirevolverét.

A BBC szerint a politikusnak volt engedélye a fegyver birtoklására, amelyet meg akart mutatni a buli résztvevőinek. 

Miután Pozzolo körbeadta a revolvert, az a csapat egyik tagjának kezében elsült, és eltalálta a biztonsági csapat egyik tagjának vejét.

A 31 éves férfit könnyebb lábsérüléssel szállították kórházba.

Emanuele Pozzolo az esetet követően elismerte, hogy fegyvert vitt magával a szilveszteri partiba, azonban tagadta, hogy lövést adott volna le vele. 

Biztosíthatom önöket, hogy a lövést véletlenül adták le, és nem én lőttem a fegyverrel

– tette hozzá a politikus.

A BBC szerint a helyi ügyészség nyomozást indított az ügyben.

Az olasz ellenzék felháborodásának adott hangot az eset után, és cselekvésre szólította fel Giorgia Melonit. A miniszterelnök egyelőre nem reagált az incidensre, de pártja közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy a történteknek nincs politikai jelentősége. Hozzátették, Pozzolo nem sértett törvényt, és „abszurd” lépés az ellenzék részéről, hogy politikai támadást indít az ügyben.