Repülőgép hajtóművébe mászott, és meghalt egy utas Salt Lake City repülőterén

2024.01.03. 15:48
Egy felszálláshoz készülő utasszállító repülőgép hajtóművében halt meg egy utas Salt Lake City nemzetközi repülőterén hétfőn. A hatóságok vizsgálják az eset körülményeit, egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért mászott be a gép hajtóművébe.

A hatósági vizsgálat szerint az utas, aki Denverbe szóló érvényes jeggyel rendelkezett, a terminál egyik vészkijáratán keresztül hagyta el az épületet, majd a repülőtér aszfaltjára érve a légbeszívó nyílásnál bemászott egy utasokkal teli gép nagyméretű hajtóművébe.

A repülőtéri hatóságokat egy helyi üzlet vezetője értesítette, aki látta, amikor az utas a vészkijáraton keresztül a kifutópályára jutott. A kiérkező biztonsági személyzet a férfi személyes tárgyait, cipőjét és ruháit az aszfalton megtalálták.

A felszálláshoz készülő repülőgép motorjai már működtek, épp a jégmentesítést végezték, amikor az utast megtalálták a hajtóműben.

A pilóták gyorsan leállították a motorokat, azonban a hatóságok már eszméletlenül találták a 30 éves férfit.

A rendőrök megpróbálták újraéleszteni az utast, azonban életét már nem lehetett megmenteni.

Az eset körülményeire és az utas halálára vonatkozó vizsgálat tart, a rendőrség toxikológiai elemzést is kért.

A történtek miatt az érintett repülőgép indulását elhalasztották, de Salt Lake City forgalmas nemzetközi repülőterének forgalmát nem akasztotta meg a tragikus incidens.