Meghalt egy dél-karolinai házaspár, miután 538 fokra melegedett a kazánjuk

2024.01.12. 06:17
Egy idős házaspárt holtan találtak otthonukban az Egyesült Államokban, miután a fűtőberendezésük hőmérséklete a becslések szerint elérte az 538 fokot.

A 84 éves Joan Littlejohnra és a 82 éves Glennwood Fowlerre szombat este találtak rá holtan dél-karolinai otthonukban, ahol a rendőrség feljegyezte, hogy az ingatlan hőmérséklete még 20 perccel a szellőztetés után is közel 50 fokos volt – írja a Sky News.

A házaspár három nappal korábban közölte családjával, hogy a fűtési rendszerük és a vízmelegítőjük nem működik, ezért a családtagok meglátogatták őket, és azt hitték, hogy megoldották a problémát.

A hatóságok szerint egy mentős találta meg a holttesteket a hálószobában, miután egy nem zárt ablakon keresztül behatoltak. A mentős nem tudta pontosan megmérni a házaspár testhőmérsékletét, mivel a készülék maximálisan 41,1 fok hőmérsékletet képes mérni.

Ellenőrizték a szén-dioxid-szintet is, ami a rendőrségi jelentés szerint nem volt különösebben magas.

A tűzoltók szerint a pincében lévő fűtőtest úgy nézett ki, mintha lángolna, mielőtt szombaton kikapcsolták volna, a belső hőmérsékletét pedig 538 fokra becsülték.

A nyomozók boncolást és egyéb vizsgálatokat terveznek, hogy pontosan megállapítsák, mi végzett a házaspárral.