18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tragédia a tiroli hegyekben, egy tizenéves fiatal meghalt

2024.01.13. 17:57
A dél-tiroli Puster-völgyben egy 16 éves kölni turista egyedül indult túrázni a nagy mennyiségű, frissen hullott hóval borított tájon pénteken. A mentőszolgálatok már csak a holttestét találták meg mentőkutyák segítségével.

Az ázsiai származású lány családi nyaraláson volt egy Innichbergben található hegyi farmon. A fiatal péntek reggel 7 órakor egyedül indult túrázni az osztrák határon fekvő tanyáról.

Amikor a lány 11 óra körül nem jelent meg a szállásán, szülei kihívták a mentőszolgálatot. A rendőrség hegyimentő központjának szóvivője a Bildnek elmondta, hogy a mentők kezdetben helikopterrel keresték az eltűntet. Hőkamerával repültek át a járhatatlan terep felett, és egy kutyás osztagot is kiküldtek.

Végül egy keresőkutya találta meg a lányt élettelenül egy ösvény mellett, 1450 méteres magasságban. A mentőszolgálat megpróbálta újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

A mentők helikopterrel szállíttatták le a holttestet a völgybe, és boncolást rendeltek el Bolzanóban. Az igazságügyi szakértők megállapították, hogy a halál oka baleset volt.