Gépfegyverrel fenyegetőzött egy fiatal német fiú az Instagramon

2024.02.11. 09:02
Egy fiatalkorúakból álló német banda egyik tagja az Instagramon tett közzé egy fotót, melyen több fegyver és egy fenyegető üzenet is látható. A rendőrségnek is tudomása van a tinédzser fenyegető üzeneteiről, és most vizsgálják azok büntetőjogi relevanciáját.

A Heide, egy tíz fiatalkorúból álló banda hónapok óta terrorizálja a schleswig-holsteini kisvárost. A tinédzserek iskolás gyerekeket kínoztak és raboltak ki – írja a Bild.

Többször is előfordultak nyilvános erőszakos cselekmények, egyik alkalommal egy fiút olyan súlyosan összevertek, hogy kórházban kellett szállítani. Legutóbb vasárnap a vasútállomáson történt verekedés. Az elkövetők közül kettő (16, 18 évesek) már őrizetben van.

Most a banda egyik tagja egy olyan fotót tett közzé az Instagramon, amelyen egy géppisztoly, több automata fegyver és a következő mondat szerepel:

Várjatok és meglátjátok, megb***lak mindnyájatokat.

A Bild úgy tudja, hogy több anya is úgy döntött, hogy a poszt miatt nem küldi iskolába gyermekét. A vasárnapi verekedés egyik áldozata pedig iskolát fog váltani.

A rendőrségnek is tudomása van a tinédzser által az interneten közzétett fenyegető üzenetekről, és most vizsgálják azok büntetőjogi relevanciáját.

Ha egy fiatal elkövető fegyvert mutogat és erőszakkal fenyegetőzik, akkor a hatóságoknak következetesen és azonnal cselekedniük kell

– mondta Carsten Stahl szakértő.

2023. február 21-én négy (14 és 17 év közötti) lány az úgynevezett a Heide bandából megtámadott egy 13 éves lányt, akit aztán órákon át vertek és aláztak. A tettükről készült videókat feltették az internetre. A lányokat egyenként 50 óra szociális munkára és agresszióellenes tréningre küldték.