Megerősítette az atlantai olimpia robbantójának büntetését egy amerikai bíróság

2024.02.13. 12:08
Megerősítette az életfogytiglani börtönbüntetést egy amerikai fellebbviteli bíróság helyi idő szerint hétfőn Eric Rudolph ügyében, aki robbantásos merényleteket hajtott végre az 1996-os atlantai olimpián, illetve egy alabamai abortuszklinikánál.

A bíróság elutasította a férfi kérvényét, és határozatában kimondta, hogy nincs lehetőség új ítéletet hozni, a 2005-ben kötött vádalku rendelkezései továbbra is kötelező érvényűek.

Eric Rudolph akkor beleegyezett abba, hogy többszörös életfogytiglani börtönbüntetést szabjanak ki rá, így tudta elkerülni a halálbüntetést.

Eric Rudolph ügyében nincs mozgástér a saját maga által kötött alku miatt: az életben maradásért cserébe annak idején lemondott arról a jogáról, hogy utólag bármilyen fellebbezéssel megtámadhassa az ellene hozott ítéletet

– írta Britt Grant bíró a határozat indoklásában.

Eric Rudolph 1996. július 27-én robbantott pokolgépet egy zenei rendezvényen az atlantai olimpiai parkban, a merényletben egy ember meghalt, és többen megsérültek. Két évvel később egy birminghami klinikán robbantott, akkor egy rendőr vesztette életét, és egy ápolónő súlyosan megsérült.

Ezenkívül egy georgiai abortuszklinikánál és egy atlantai melegbárnál is elhelyezett pokolgépeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport