Több mint száz autó ütközött össze Kínában, videó is készült az elképesztő látványról

2024.02.23. 21:02
Több mint száz autó ütközött össze egy jeges felüljárón a kínai Szucsou városban, a balesetben többen megsérültek.

A tömegbaleset helyi idő szerint csütörtökön reggel 7 óra körül történt, a száz autós ütközésben hat ember könnyebben, három pedig súlyosan megsérült – közölte az NBC News a kínai állami média jelentése alapján. Hozzátették, a rendkívüli hideg és a hó továbbra is akadályozza az utazást Kínában.

A hatóságok mostanra közölték, az utat sikeresen megnyitották a forgalom előtt. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy közlekedjen óvatosan.

Az NBC News kiemelte, az utóbbi időben Dél- és Közép-Kínában állandósultak a hideghullámok, a fagyos esőzések és a heves havazások. A kínai kormány szerdán közölte, „minden erejét beveti” a térségben, hogy felkészüljön a hideg időjárás által okozott katasztrófaveszélyekre. 

Mint arról az Index is írt, tavaly decemberben a mérések kezdete, vagyis 1951 óta a leghosszabb hideghullámot regisztrálták Pekingben. A hideghullám a városok fűtési kapacitásait is a végsőkig feszítette.

Később a helyi meteorológiai szolgálat riasztást adott ki a rekordhideg időjárás miatt. A heves havazás Pekingben súlyos balesethez is vezetett: két metrószerelvény ütközött össze, amely 500 ember sérülésesét okozta.