Bezárták a tokiói Hello Kitty-vidámparkot terrorfenyegetés miatt

2024.02.25. 14:22
A tokiói Hello Kitty-vidámparkot kénytelenek voltak bezárni egy napra, miután az üzemeltetők e-mailben terrorfenyegetést kaptak. A rendőrséggel együttműködve végül sikerült meggyőződniük arról, hogy a biztonságot már nem fenyegeti semmilyen veszély, ezért vasárnap folytatták a normál üzemelést.

A Sanrio Puroland, más néven Hello Kitty Land az észak-tokiói Tama New Townban található. A park hivatalos honlapján közzétett közleményben az üzemeltetők közölték, hogy szombaton terrorista fenyegetést tartalmazó e-mailt kaptak – írja a CNN.

Az üzemeltetők közölték, hogy mivel nem tudják megfelelően biztosítani a látogatóik, előadóik és a helyszíni személyzet biztonságát, úgy döntöttek, hogy ideiglenesen bezárnak.

Az üzemeltetők hivatalos rendőrségi feljelentést tettek, és fontolóra vették a szombati jegyek árának visszatérítését. A rendőrség végül nem talált gyanús tárgyakat a területen.

A rendőrséggel együttműködve sikerült meggyőződnünk arról, hogy a biztonságot már nem fenyegeti semmilyen veszély, ezért február 25-én folytatjuk a normál működést

– írták. Hozzátették, hogy nagyra értékelik a megértést és az együttműködést, és elnézést kérnek a kellemetlenségekért.

A Hello Kitty minden idők egyik leghíresebb és legfelismerhetőbb japán márkája. Az 1974-ben létrehozott macska vonzereje nagyban hozzájárult a kawaii japán kultúra tengerentúli elterjedéséhez.

Az alapító Sanrio cég mára kiskereskedelmi és szórakoztatóipari óriássá nőtte ki magát, és Japánban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban vidámparkokat és éttermeket üzemeltet. A Sanrio Puroland 1990-ben nyílt meg, és évente több mint 1,5 millió látogatót vonz, ezzel Japán egyik legnépszerűbb vidámparkja a Tokyo Disney Resort mellett.