18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Esemény utáni tablettát és óvszert osztogattak Olivia Rodrigo missouri koncertjén

2024.03.15. 10:20
Fogamzásgátló eszközöket és esemény utáni tablettákat osztogattak Olivia Rodrigo amerikai színésznő és énekesnő Missouri államban tartott koncertjén, ahol tilos az abortusz.

Olivia Rodrigo missouri fellépésén a koncertlátogatók ingyenes óvszereket és esemény utáni tablettákat vehettek át a St. Louis-i helyszínen felállított standoknál – írja a BBC.

A múlt hónapban az énekesnő elindította a Fund 4 Good kampányt, amely egy globális kezdeményezés a reproduktív egészség szabadságát kereső emberek számára. Olivia Rodrigo turnéjának bevételét a Fund 4 Good javára fordítják.

Az esemény utáni tabletták legálisak az Egyesült Államokban, az abortusz azonban az amerikai Missouri államban illegális, kivéve, ha a terhesség veszélyezteti a nő egészségét vagy életét.

Bill Eigel, Missouri állam republikánus szenátora az X-en azt posztolta, hogy az énekesnőnek „szégyellnie kellene magát, amiért abortuszt okozó gyógyszert osztogatott”. Az esemény utáni tabletták azonban megelőzik, nem pedig megszüntetik a terhességet.

Az MSI Reproductive Choices szervezet a BBC Newsnak elmondta: nagyszerű látni, hogy Olivia Rodrigo arra használja a platformját, hogy „rávilágítson a reproduktív jogok fontosságára”.

Nem ez az első alkalom, hogy Olivia Rodrigo nyilvánosságra hozta az abortuszról vallott álláspontját. A 2022-ben tiltakozott a Roe kontra Wade ítélet hatályon kívül helyezése ellen, amely megszüntette az abortuszhoz való jog szövetségi védelmét. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport