Politikai gyilkosság, agyonlőttek egy polgármestert Ecuadorban

2024.03.24. 21:43
Holtan találták Ecuador legfiatalabb polgármesterét vasárnap hajnalban, a 27 éves Brigitte Garcíát egy tanácsadójával együtt lőtték agyon egy autóban Manabí tartományban – közölte a helyi rendőrség.

Tanácsadójával együtt agyonlőtték Ecuador eddigi legfiatalabb polgármesterét, a 27 éves Brigitte Garciát. Garcia San Vicente város polgármestere volt és tagja Rafael Correa egykori elnök pártjának, a Polgári Forradalomnak.

Correa és a Polgári Forradalom tavalyi elnökválasztáson indított jelöltje, Luisa González a közösségi médiában merényletnek nevezte a gyilkosságot.

Nincsenek szavaim, meg vagyok döbbenve, senki nincs biztonságban Ecuadorban

– írta González az X közösségi oldalon.

Tavaly augusztusban Ecuadorban meggyilkolták az elnökválasztás egyik jelöltjét egy quitói kampányrendezvényen két héttel a voksolás előtt. Fernando Villavicencio a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelem szószólója volt.

Daniel Noboa államfő január elején a drogkereskedelemhez köthető erőszak elharapózása miatt hatvannapos szükségállapotot hirdetett meg, amelyet március elején meghosszabbítottak. Az elnök 22 bűnbandát terrorszervezetnek nyilvánított.