Péntek óta nem találnak három lavinabalesetben eltűnt embert Ecuadorban

2024.04.06. 19:30
Összesen három ember eltűnt egy lavinabalesetben Ecuadorban. Az 5700 méteres magasságban a mentés feltételei nem megfelelőek, de a mentőegységek mindent megtesznek a balesetet szenvedők felkutatásáért.

Két német és egy ecuadori embert eltűntnek nyilvánítottak egy lavina után a hófödte ecuadori Cayambe vulkánon az andoki ország északi részén történt baleset után – közölte Edwin Llugsi helyi tűzoltóparancsnok. A mentőszolgálatok mindent megtesznek a három eltűnt ember felkutatásáért, de a Cayambe vulkánon jelenleg „nem optimálisak” a mentési műveletek feltételei.

A lavina helyi idő szerint péntek kora reggel zúdult le, mintegy 5700 méteres magasságban. Az ecuadori hegyi vezetők egyesülete elmondta, hogy látták, amint a csapat egy hasadékba zuhant a Cayambe megmászásához általában használt útvonalon.

Az egyik hegyi vezető megpróbált kapcsolatba lépni az áldozatokkal, de nem kapott választ.

Az 5790 méter magas vulkán az ecuadori fővárostól, Quitótól mintegy 60 kilométerre északkeletre található. A csúcsot 50 méter vastag jégsapka borítja. A Cayambe, Quito és Ambato mentési műveletekre szakosodott mentőcsapatok vesznek részt az áldozatok felkutatásában.

Az ecuadori környezetvédelmi minisztérium bejelentette, hogy a lavina által szintén érintett Cayambe-Coca Nemzeti Parkot egyelőre lezárták a látogatók előtt  – írta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung.