Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát Donald Trump tárgyalása előtt

2024.04.20. 08:43
Helyi idő szerint szombaton, kora reggel meghalt az a férfi, aki felgyújtotta saját magát Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalását megelőzően.

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken felgyújtotta magát egy férfi a New York-i bíróság épülete előtt, ahol Donald Trump amerikai elnökjelölt tárgyalása zajlik. Médiaértesülések szerint mindez azután történt, hogy kiválasztották az esküdteket.

A Sky News most közölte, hogy a harmincas évei közepén járó férfi belehalt a sérüléseibe. Maxwell Azzarellót a kórházi személyzet nyilvánította halottnak helyi idő szerint szombaton, kora reggel, a halál pontos időpontját azonban nem közölték.

A harmincas évei közepén járó, Floridából származó férfi szórólapokat dobált a levegőbe, és leöntötte magát folyadékkal. Ezután előhúzott valamit egy hátizsákból, és felgyújtotta magát Trump-párti és -ellenes tüntetők számára kijelölt tiltakozási területen.

A közösségi médiában megosztott videón látható, amint Maxwell Azzarello a hátán fekszik a járdán, a bíróság épülete előtt, miközben testének alsó része lángokban áll. Rendőrök és civilek is a segítségére siettek, kabátokkal valamint tűzoltó készülékekkel próbálták eloltani a lángokat. A hatóságok szerint négy rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett a tűznek való kitettség miatt.

Joseph Kenny, a New York-i rendőrség nyomozója elmondta, hogy a férfi által szétdobált szórólapokon propaganda volt olvasható.

Információk egy piramisjátékkal és azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy néhány helyi oktatási intézményünk a maffia fedőszervezete

– mondta.

Donald Trumpék péntek délután közleményt adtak ki, melyben részvétüket fejezték ki a gyújtogatás után.