Tizenöt embert szállítottak kórházba a világhírű vidámparkban történt baleset után

2024.04.21. 21:05
Épp egy dombról haladt lefelé a villamos, amikor a meghibásodott fékrendszer miatt nekiütközött a korlátnak. A sérülteket a mentősök látták el, ugyanakkor egyik áldozat sem szenvedett súlyos sérüléseket. A hatóságok vizsgálják az eset körülményeit.

Tizenöt sérült személyt szállítottak kórházba a Universal Studios Hollywoodban szombat este történt villamosbalesetet követően – írja a Deadline.

A jelentés szerint a Los Angeles megyei tűzoltóság helyi idő szerint 21 órakor küldött egységeket a vidámparkba, akik azonnal ellátták a sérülteket.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a rendőrség is, a jelentésükből az derült ki, hogy az utolsó kocsi a korlátnak ütközött, miközben lefelé haladt az egyik dombról. A balesetet a jármű fékrendszerével kapcsolatos nem részletezett probléma okozta. A vidámparkban történt incidenst a California Highway Patrol vizsgálja.

A vidámparkot 1964-ben hozták létre a Universal Studios telkén. A park fő látnivalói közé tartozik Harry Potter varázslóvilága és a stúdiótúra.

Sok vidámparkhoz hasonlóan a Universal Studios Hollywoodban is villamosok szállítják az embereket a több mint 400 hektáros területen. A villamosokat túrákhoz is használják. Nem világos, hogy a baleset idején pontosan mire használták. A BBC szerint sem egyértelmű, hogy ez hatással lesz-e a vidámpark működésére.