2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00 ÉLŐ
Szlovénia 0
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Négyen meghaltak, amikor összeomlott egy épület Mallorcán

2024.05.24. 07:35
Helyi mentőszolgálatok közölték, hogy négy ember meghalt és 16 megsérült, miután összeomlott egy étterem a spanyolországi Mallorca szigetén.

Négyen meghaltak és sokan megsérültek, amikor a mallorcai tengerparton egy étterem, a Medusa Beach Club összeomlott. A feltételezések szerint több ember rekedt a törmelékek alatt – írja a BBC.

A létesítmény padlója csütörtök este omlott be, és emiatt az emberek az alagsorba zuhantak, ahol szintén voltak vendégek és alkalmazottak. 

Az egyik tűzoltó rémálomszerűnek nevezte a jelenetet, és hozzátette, hogy amikor csapata megérkezett a helyszínre, az emberek sírtak és sikoltoztak.

Az eset a jelentések szerint helyi idő szerint 20:30 körül történt csütörtök este. A mentőszolgálatok a helyi médiának elmondták, hogy nem sokkal éjfél után befejezték a mentési műveleteket és biztosították a területet. A tisztviselők hozzátették, hogy pszichológus szakértőket küldenek a helyszínre, hogy segítsenek azoknak, akiket trauma ért az eset miatt.

Eder García tűzoltóparancsnok megjegyezte, hogy a tragédiában érintettek többsége turista volt. A helyi rendőrség szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a padló a rá nehezedő túlsúly miatt omolhatott össze, de hangsúlyozta, hogy a pontos okot még vizsgálják.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. Közölte, hogy szorosan követi a legújabb fejleményeket, és kormánya kész minden szükséges segítséget megadni.