2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Akár 100 halálos áldozata is lehet egy földcsuszamlásnak Pápua Új-Guineán

2024.05.24. 10:22
Pápua Új-Guinea északi részén egy távoli régióban bekövetkezett földcsuszamlás akár 100 ember halálát is okozhatta.

Félő, hogy akár 100 halálos áldozata is lehet a pápua új-guineai földcsuszamlásnak – írja a The Guardian.

Az Enga tartomány Porgera-Paiela körzetében fekvő Mulitaka településen hat falut borított el a földcsuszamlás péntek kora reggel, ami a környéki falvak lakói szerint 80-100 embert, köztük gyerekeket is eltemethetett. A hatóságok egyelőre nem közölték a halálos áldozatok számát.

Enga tartományi adminisztrátora, Sandis Tsaka elmondta, hogy katasztrófavédelmi, rendőrségi és egészségügyi dolgozókat is a területre küldtek, hogy felmérjék a károk mértékét.

A pusztító földcsuszamlás, amelyet példátlan természeti katasztrófaként írnak le, ma kora reggel történt… Jelentős anyagi károkkal és halálos áldozatokkal járt

– jegyezte meg. Hozzátette, hogy megtisztítják majd a Porgera felé vezető utat, amely jelentősen megrongálódott és elzáródott. Végül támogatásra szólította fel a kormányt és más szervezeteket a katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Elizabeth Laruma, aki egy vállalkozást vezet a környéken, elmondta, hogy a fölcsuszamlás akkor történt, amikor az emberek még aludtak, és abból, amit feltételez, vélhetően több mint 100 ember lehet a föld alá temetve.