2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Ismét hatalmas földrengés rázta meg Japánt

2024.06.03. 09:47
A Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földrengés rázta meg Noto-félszigetét Japánban. A világhálón terjedő felvételek szerint a földmozgás hatalmas károkat okozott. Noto környéke idén januárban már szembenézett egy erős fölrengéssel, a terület azóta is újjáépítési nehézségekkel küzd.

Erős, a japán szeizmikus intenzitási skála szerinti 5-ös fokozatú földrengés rázta meg a japán Ishikawa prefektúra Noto-félszigetét hétfő hajnalban – közölte a japán meteorológiai szolgálat, alig több mint öt hónappal azután, hogy a területet hatalmas károkat okozó földmozgás rázta meg. A Japan Times szerint nem volt szökőárriadó.

A meteorológiai szolgálat szerint a hétfői, reggel 6 óra 30 perc körüli földrengés a becslések szerint 5,9-es magnitúdójú, és 10 kilométeres mélységben történt. Elsősorban Wajima és Suzu városát sújtotta a Noto-félsziget északi csücskénél. Az erős rengéseket széles körben érezték, köztük Niigata, Fukusima és Toyama prefektúrákban is.

A Tokiói Atomenergiai Társaság szerint nem észleltek rendellenességet a Kashiwazaki-Kariwa Atomerőműben, amely Kashiwazaki városában található a Niigata prefektúrában, ahol 4-es erősségű szeizmikus intenzitást figyeltek meg. Eközben a helyi vasúttársaság arról számolt be, hogy a Joetsu és a Hokuriku Shinkansen nagy sebességű szuperexpresszvonat szolgáltatásait áramkimaradások miatt átmenetileg leállították.

Noto környékét idén január 1-jén már megrázta egy hasonló erősségű földrengés. A hírek szerint az újévi földrengés a fiatalok jelentős elvándorlását idézte elő, így a régió újjáépítési nehézségekkel küzd. Egy friss felmérés szerint a földrengés okozta károk több mint 100 vállalkozás bezárásához vezettek Ishikawa prefektúra négy településén.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport