Olaf Scholz támogatja az erőszakos külföldön született bűnözők kitoloncolását

2024.06.06. 20:35
Azzal vádolták a német kormánypártot, hogy túlságosan lazán kezeli a kitoloncolásokat. Olaf Scholz kancellár ezzel kapcsolatban kijelentette: felháborítónak tartja, ha valaki, aki Németországban keresett védelmet súlyos bűncselekményeket követ el és támogatja a kitoloncolásukat.

Olaf Scholz német kancellár egy csütörtöki parlamenti vitán kijelentette, hogy támogatja az erőszakos, külföldön született bűnözők kitoloncolását. Mint mondta, még abban az esetben is, ha azok Szíriából vagy Afganisztánból származnak. 

Scholz azután fogalmazott így, hogy a német konzervatív ellenzékiek és a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt azzal vádolta a regnáló kormányt, hogy túlságosan lazán kezeli a kitoloncolásokat. 

Hadd fogalmazzak világosan: felháborítónak tartom, ha valaki, aki itt keresett védelmet az országunkban súlyos bűncselekményeket követ el

– mondta a kancellár a The Guardian szerint. Majd hozzátette: „az ilyen bűnözőket ki kell toloncolni, még akkor is, ha Szíriából, vagy Afganisztánból érkeznek”. 

Mint arról korábban beszámoltunk, május 31-én merénylet történt egy jobboldali rendezvényen Németországban, Mannheim városában. A gyanúsított több embert megsebesített, köztük egy rendőrt, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe. Június 5-én éjszaka a mannheimi piac közelében késsel támadtak az AfD egyik képviselőjére. Heinrich K.-t sérülései miatt kórházban ápolták. Június 6-án pedig konyhakéssel támadt több rendőrtisztre egy 22 éves férfi.