A tejturmix után újra megdobálták Nigel Farage-t

2024.06.11. 19:47
A kukából kiszedett tárgyakkal dobálták meg Nigel Farage-t, a brexit révén ismertté vált brit politikust. Korábban tejturmixot öntöttek rá, az esetről videó készült.

A brexit ötletgazdájaként emlegetett Nigel Farage-t a kampánykörútján kukából kiszedett tárgyakkal dobálták meg Barnsley-ban. Farage éppen egy busz tetején volt, amikor az út melletti építkezési területről egy férfi több tárgyat is a politikus felé dobott, írja a BBC. 

A szélsőjobboldali Reform Párt vezetőjét megdobáló férfit a rendőrség elfogta és letartóztatta, amikor a brit választások miatt kampányolt a politikus. Farage jelezte, hogy

Nem futamodok meg egy olyan erőszakos, baloldali huligán tette miatt, aki gyűlöli az országunkat.

A dobálózás akkor történt, amikor Farage beszédét a buszról a Stand Up To Racism antirasszista csoport tüntetői zavarták meg, és a két politikai tábor tagjai kiabálni kezdtek egymással.

A politikus a közösségi oldalán később egy képet is megosztott a férfiról, aki megdobálta őt, és azt írta, hogy az illető az RMT és az Unison szakszervezetekhez köthető személy. Majd egy másik bejegyzésben arról írt, hogy a brit demokrácia veszélyben van.

„Ha nem tudok az általános választásokon az erőszak állandó fenyegetése nélkül kampányolni, akkor valami nagyon rosszul sült el” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a történtekre kedd este egy internetes élő adásban fog reagálni.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Farage Essexben tartott kampánynyitó rendezvényt, majd ezt követően épp távozott egy pubból, amikor egy fiatal nő odalépett hozzá, és ráöntötte a turmixot, majd odébb sétált.

A politikusnak már korábban is volt egy hasonló incidense: 2019-ben Newcastle-ben öntötték le.