Ketten meghaltak, mikor összeütközött két vonat Chilében

2024.06.21. 08:49
Két vasúti dolgozó meghalt, kilenc másik pedig megsérült csütörtökön, amikor egy tehervonat próbajárat közben frontálisan ütközött egy másik vonattal Chile fővárosának közelében.

Egy utasokkal teli személyvonat és egy nyolc vagonból álló, több mint 1300 tonnányi rezet szállító tehervonat ütközött össze Chilében a főváros, Santiago de Chile melletti San Bernardo településnél – írja az Associated Press.

A balesetben két ember meghalt, kilencen megsérültek. Az egészségügyi dolgozók szerint hat ember továbbra is kórházban van, köztük egy intenzív osztályon.

A helyszínről készült fotókon és videón látszik, hogy az egyik vonatmozdony „felgyűrte” az előtte lévő vagont, ami több méter magasan a levegőbe emelkedett a súlyosan megrongálódott tehervonat fölött.

A nyolckocsis tehervonaton néhány ember tartózkodott, a másik vonaton tíz ember volt, ők sebességpróbát végeztek.

A biztonsági kamerák felvételei azt mutatták, hogy mindkét vonat nagy sebességgel haladt, amikor egymásnak ütköztek. A hatóságok közölték, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával őrizetbe vették a tehervonat mozdonyvezetőjét.

A vonatszerencsétlenségek ritkaságszámba mennek Chilében. A kormány jelentősen növelte a biztonsági tudatosságot egy 2001-es, egy személyvonat és egy autóbusz ütközése után, amelyben 20 ember meghalt és még többen megsérültek. Az országban azóta nem történt halálos kimenetelű baleset.