50 millió dollárral támogatja Donald Trump kampányát egy amerikai milliárdos

2024.06.21. 11:14
Több mint 68 millió dollár támogatást kapott Donald Trump az elmúlt egy hónapban, amiből 50 milliót egyetlen milliárdosnak köszönhet. Timothy Melon családjának vagyonát 14 milliárd dollárra becsülik.

50 millió dollárral (átszámítva nagyjából 18,5 milliárd forinttal) támogatja Donald Trump elnökválasztási kampányát a konzervatív milliárdos, Timothy Melon – számolt be a BBC egy csütörtökön közzétett szövetségi jelentés alapján. 

A volt amerikai elnök kampányát segítő MAGA Inc nevű pénzügyi alap múlt hónapban összesen több mint 68 millió dollárt (körülbelül 25 milliárd forintot) vett fel az adományozóktól, amiből 50 milliót Timothy Melon, a Mellon bankárcsalád örököse adott, 10 millió pedig Liz és Dick Uihlein milliárdosoktól érkezett az alapba. 

A lap úgy tudja, Melon közvetlenül azután küldte el a támogatását, hogy kiderült, Trumpot 34 vádpontban találták bűnösnek üzleti dokumentumok hamisítása miatt.

Szintén ő Robert F. Kennedy független elnökjelölt legnagyobb adományozója is. Az ifjabbik Kennedy kampányára 20 millió dollárt adományozott a Kennedy-párti American Values nevű pénzügyi alapnak. 

Mindeközben a Reuters arról számolt be, hogy a milliárdos Mike Bloomberg csaknem 20 millió dollárt adott Joe Biden kampányához.

A Forbes becslése szerint a Mellon család vagyona közel 14,1 milliárd dollár.