Halálos balesetbe futott bele Demszky Gábor

2024.07.01. 19:13
Demszky Gábor, Budapest egykori főpolgármestere vasárnap kora este hazafelé tartva horvátországi házába belefutott egy halálos balesetbe az Isztriai félszigeten, Brsec falu környékén.

„Amit először megláttam, hogy kiterítve feküdt egy holttest, nagyon megrázó volt” – számolt be Demszky Gábor a Blikknek a halálos balesetről, melybe a hétvégén futott bele.

A volt főpolgármester elmondta, hogy a balesetben a motoros azonnal meghalt, még a bukósisakja sem tudta megvédeni, viszont az autó sofőrje életben maradt, ezért azonnal hívta a mentőket, hogy minél előbb elláthassák. Míg a segítség meg nem érkezett, addig a helyiek tartották szóval a sofőrt.

A mentők néhány perc alatt megérkeztek, én pedig utána kiálltam az útra, és jeleztem a járművekkel érkezőknek a bajt, nehogy beléjük rohanjanak. Jó volt látni, hogy mindenki segített, ahogy tudott, és időben, a sérüléseit ellátva, el tudták szállítani legalább a sofőrt, aki életben volt

– idézte fel a történteket Demszky Gábor.

Megjegyezte, hogy ott az utakat jól karbantartják, és ha az emberek óvatosan vezetnek, akkor nincs gond, viszont ha száguldoznak vagy merész manővereket hajtanak végre, akkor veszélyes a szakasz. Szerinte az is probléma, hogy gyakran a legkisebb eső után is törmelékek kerülnek az útra, és elég egy hirtelen kormánymozdulat vagy nem megfelelő sebességválasztás, máris megtörténik a baj.

A volt főpolgármester szerint ugyanakkor a motorosok épp ezt szeretik, és gyakran versenypályaként használják az utat. Emiatt számos tragédia történt már.

Errefelé szinte minden kanyarban található egy emléktábla, vagy ég egy mécses, ezek mind a szerencsétlenségeket jelzik. Ám mégis száguldoznak, nem foglalkoznak a veszéllyel

– mondta Demszky Gábor. 

Hozzátette, hogy ha csak egy motoroshoz is eljut ez a történet, aki így óvatosabban vezet majd, az sokat jelentene neki. „Nagyon hiszek a zsidó mondásban, ami úgy szól, »Aki megmenti egy ember életét, az egy egész világot ment meg« – jegyezte meg a korábbi főpolgármester.