Újra elszabadultak a hadsereg lovai London központjában

2024.07.01. 17:40
Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma közölte, hogy hétfőn reggel a Household Cavalry három lova is elszabadult London belvárosában. A hadsereg és a Metropolitan Police „gyorsan és biztonságosan” befogta a lovakat, és a Hyde Park laktanyába szállította őket.

Április óta másodszorra is elszabadultak a brit hadsereg lovai London belvárosában – írja a BBC. Az incidens egy gyakorlat közben történt, az egyik lovat megijesztette egy busz, majd három ló elszabadult.

Az állatok a Seville útról a South Eaton térre menekültek, ahol az egyik lovat megtalálták. Két ló a Belgrave úton keresztül a Vauxhall hídig vágtatott tovább, mielőtt megállították volna őket. Egy ló könnyebb sérüléseket szenvedett, katonák nem sérültek meg.

Megerősíthetjük, hogy a ma reggeli gyakorlatozás közben a Household Cavalry három lova elszabadult lovasától. Gyorsan és biztonságosan befogták őket

– nyilatkozta a hadsereg szóvivője.

Áprilisban is történt hasonló incidens, akkor az elszabadult lovak miatt a mentőket is a helyszínre riasztották. A Household Cavalry katonája a lovával egy autónak ütközött a Buckingham Palace Roadon, és leesett a nyeregből. Rajta kívül négy másik ember és a lovak is megsérültek.