10 év börtönre ítélték egy vallási vezetőt kiskorúak elleni szexuális zaklatásért

2024.07.01. 16:50
Ram Bahadur Bomjont, a „Buddha Boy” néven ismert spirituális vezetőt 10 év börtönbüntetésre ítélték, mert szexuálisan zaklatott egy kiskorút.

Ram Bahadur Bomjont – akiről egyesek úgy vélik, hogy a buddhizmus alapítójának reinkarnációja – a dél-nepáli Sarlahi kerületi bíróság bírája 10 év börtönbüntetésre ítélte, mert szexuálisan zaklatott egy kiskorút. A bíró arra is kötelezte a nepáli spirituális vezetőt, akit Buddha Boy-ként ismernek, hogy fizessen 3700 dollár kártérítést az áldozatnak – írja az ABC News.

A férfinak 70 napja lesz arra, hogy fellebbezzen a bírósági végzés ellen.

A rendőrség januárban tartóztatta le Ram Bahadur Bomjont Nepál fővárosának, Katmandunak az egyik külvárosában szexuális erőszak vádjával, valamint azzal a gyanúval, hogy legalább négy követője eltűnéséhez is köze van. A rendőrség azt is közölte, hogy a letartóztatáskor 227 ezer dollár értékű nepáli bankjegyeket és 23 ezer dollár értékű más külföldi valutát foglaltak le nála.

Sok nepáli úgy hiszi, hogy a férfi Gautama Sziddhártha reinkarnációja, aki Nepál délnyugati részén született mintegy 2600 évvel ezelőtt, és Buddhaként tisztelték. A buddhista tudósok szkeptikusak voltak Ram Bahadur Bomjon állításaival kapcsolatban.

A férfi 2005-ben vált híressé Dél-Nepálban. Népszerűsége csökkent a követőit ért szexuális és fizikai támadások vádjai miatt, de még mindig ezrek követik őt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.