Legalább kilencen meghaltak, miután egy autó a járdára hajtott Szöulban

2024.07.02. 09:00
A 68 éves sofőr két autóval ütközött, mielőtt a tömegbe hajtott Szöulban. Többen rögtön meghaltak, mások később hunytak el a sérüléseik következtében, viszont a szöuli rendőrség szerint az áldozatok száma növekedhet.

Helyi idő szerint hétfő este 21:30-kor egy autó csapódott a gyalogosok közé Dél-Korea fővárosában, Szöulban. A rendőrség beszámolója szerint kilencen meghaltak – hatan a helyszínen, hárman pedig nem sokkal a tragédiát követően – számolt be a BBC.

A hivatalos dél-koreai hírügynökség, a Yonhap közleménye alapján a 68 éves sofőr az út rossz oldalán vezetett, két autóval ütközött, majd a járdára hajtva a tömegbe hajtott.

A férfit azonnal letartóztatták, aki szemtanúk szerint gyorsított, mielőtt a járókelőkhöz ért. Egyelőre vizsgálják, hogy a férfi alkohol vagy drog hatása alatt állt, vagy egyszerűen gondatlanságból következett be a tragédia.

A kilenc helyszíni áldozat mellett négyet kórházba szállítottak, a rendőrség közleménye szerint a halottak száma tovább nőhet. Szöul polgármestere, Oh Se-hoon „nagyon szomorú balesetként” írta le az eseményt, miután járt a helyszínen.

Az ilyen balesetek az utóbbi időben egyre ritkábbak az országban, viszont a többi OECD- (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) tagországhoz képest történelmileg magasabb az arány: 2022-ben a gyalogosok tették ki a közúti halálozások számának 35 százalékát. Dél-Koreát mostanában nem kíméli a sors, nemrég szomszédjuk, Észak-Korea 4,5 tonnás ballisztikus rakétát tesztelt.