Bohócnak nevezte Orbán Viktort egy osztrák EP-képviselő

2024.07.09. 07:03
Az orosz rakétatámadás hatalmas nemzetközi visszhangot váltott ki, a napokban folyamatosan tárgyaló Orbán Viktort sem kerülte el a kritika.

Az utolsó információk szerint már 31 ember vesztette életét a Kijevet, Krivij Riht és Pokrovszkot ért rakétatámadásban. Az oroszok csapása egy kijevi kórházat is eltalált, amely a rákos gyerekek országos központjaként szolgált. Ahogy azt megírtuk, az ukránok kegyetlen megtorlásra készülnek.

A nemzetközi színtér is hangos a hétfői támadástól. Jan Lipavsky, Csehország külügyminisztere azt írta az X-en, hogy:

Miközben hasznos idióták Putyinnal a békéről hadoválnak, ő gyerekkórházakra küld rakétákat. Épp egy NATO-csúcsra tartok, ahol egy olyan hosszú távú stratégiát szorgalmazok, amellyel megállíthatjuk Oroszországot. Nem adhatjuk meg magunkat az agressziónak.

Helmut Brandstatter osztrák európai parlamenti képviselő kissé erősebb szavakkal illette Orbánt:

Egy bohóc vagy! Putyin gyerekeket öl egy nappal a találkátok után. Te pedig a békéről beszélsz? Nézz rá a képekre a kijevi gyerekkórházról és fogd be!

Orbán Viktor egyáltalán nem volt tétlen azóta, mióta átvette az EU soros elnökségét. A Bildnek adott interjújában az eddigi és ezt követő terveiről beszélt, amik azonban korai véget érhetnek, ha tényleg elveszik Magyarországtól a tisztséget.