18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megvádolták a férfit, aki megölt két embert, majd bőröndökbe csomagolta a testüket

2024.07.15. 15:00

Ahogy megírtuk, július 11-én kora délután egy férfi két, emberi maradványokkal teli bőröndöt hagyott a bristoli Clifton függőhídon. Nem sokkal később meggyanúsítottak egy férfit, akiről kiderült, hogy nem a tettes, azonban a brit hatóságok már elkapták a valós elkövetőt.

Yostin Andres Mosquerát pedig július 15-én hivatalosan is megvádolta a bíróság a CNN értesülései szerint. A 34 éves kolumbiai állampolgárt 13-án, szombat reggel tartóztatták le Bristolban. A két, emberi maradványokkal teli bőrönd mellett Mosquera címén, a nyugat-londoni Shepherd's Bush-ban is találtak testrészeket az áldozatokból.

A két halott, az eredetileg francia, 62 éves Albert Alfonso és az angol, 71 éves Paul Longworth egy darabig elszállásolta leendő gyilkosát. A két férfi régebben egy párt alkotott, szakításuk után pedig továbbra is együtt laktak londoni lakásukban.

Az angol Metropolitan Police egyelőre nyomoz, hogy a kettős gyilkosság egyedi eset, vagy köthető-e bármely hazai vagy nemzetközi bűncselekményhez. Andy Valentine, a hatóság főbiztoshelyettese elsősorban részvétét fejezte ki Alfonso és Longworth hozzátartozóinak.

Tudom, hogy ez a szörnyű eset nemcsak a Shepherd's Bush-i lakosoknak, hanem az ország LMBTQ+ közösségének is nagyon felkavaró lehet. Remélem az, hogy a nyomozás folytatódik, megnyugtató lehet mindenki számára. Jelenleg a kettős gyilkossággal kapcsolatban nem keresünk senki mást

– folytatta Valentine.

A rendőrség eddigi bizonyítékai alapján valószínűleg nem homofóbiából elkövetett bűntett történt, azonban a nemzeti irányelvek miatt egyelőre gyűlölet–bűncselekményként kategorizálták Mosquera tettét. Ahogy újabb bizonyítékok kerülnek elő, változhat a gyilkosságok besorolása.