Kettős gyilkosság áldozatai lehetnek a Svédországban eltűnt brit férfiak

2024.07.18. 07:23
A férfiak a koppenhágai repülőtéren béreltek autót, és a svéd média szerint a térfigyelő kamerák felvették, amint az Öresund hídon áthaladtak, három utas látszott a felvételen.

A Sky News közlése szerint a Svédországban eltűnt két brit férfi családja információkat kér hollétükről, mivel attól tartanak, hogy kettős gyilkosság áldozatai lettek. 

A család azután kért segítséget, hogy vasárnap délután Malmö egyik ipari negyedében egy égő autóban két ember holttestét találták meg.

A mentőszolgálat munkatársai a lángok eloltása után találtak a testekre. A helyi média szerint az egyik áldozaton valószínűleg golyó okozta sérülés volt. A rendőrség még nem azonosította hivatalosan a testeket, de a vizsgálatok alapján szerint britek, és a tűz előtt szenvedték el a golyó okozta sérüléseket.

A 33 éves Juan Cifuentes és a 37 éves Farooq Abdulrazak egy üzleti útra utazott Dániába és Svédországba, vasárnap 18 órakor kellett volna visszatérniük az Egyesült Királyságba, azonban soha nem tértek haza, és azóta sem léptek senkivel kapcsolatba.

A pár észak-londoni, és a hírek szerint egy utazási cégnél dolgoznak. A később kiégve talált Toyota Rav 4-et a koppenhágai repülőtéren bérelték, miután a két brit a Heathrow repülőtérről repült  írja az Aftonbladet című svéd lap.

A Sydsvenskan értesülései szerint a térfigyelő kamerákon három ember látszott a járműben, amikor áthajtott az Öresund hídon Svédországban. A holttesteket a törvényszéki orvostan vizsgálja, az eset jelenleg gyilkosságként van számontartva. Több szemtanút már kihallgattak, és a rendőrség további észrevételeket és tippeket vár.

A Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal szóvivője is hozzászólt az esethez, elmondta, hogy támogatják a Svédországban eltűntnek nyilvánított két brit férfi családját.

(Ajánlókép: TV4)