Elon Musknál betelt a pohár, áthelyezi az X és a SpaceX központját

2024.07.18. 09:41
Az új kaliforniai törvényre hivatkozva Texasba helyezi át a SpaceX és az X közösségimédia-platform székhelyét Elon Musk. A milliárdos közösségi oldalán úgy fogalmazott, „ez volt az utolsó csepp a pohárban”.

Kaliforniából Texasba helyezi át a SpaceX űrkutatási vállalat és az X közösségimédia-platform székhelyét Elon Musk. A milliárdos az X-en azt írta, Kalifornia újonnan bevezetett nemiidentitás-törvénye miatt döntött az áthelyezés mellett.

Musk szerint a kaliforniai törvény, amely megtiltja, hogy az iskolai körzetek kötelezzék a tanárokat, hogy értesítsék a szülőket, ha a gyermek nemi identitása vagy szexuális irányultsága megváltozik „az utolsó csepp volt a pohárban”.

„Ez és az ezt megelőző törvény is támadja a családokat és a vállalatokat, ezért a SpaceX a kaliforniai Hawthorne-ból a texasi Starbase-be helyezi át a főhadiszállását” – fogalmazott posztjában a cégtulajdonos. A kaliforniai szavazók nagy része egyébként inkább demokrata párti, szemben Texasszal, amely a republikánusok egyik bástyájának számít. 

Egyre nyíltabban vállalja a véleményét

A The Reuters azt írja, a milliárdos az elmúlt időszakban egyre nyíltabban vállalja a politikai véleményét, és gyakran kritizálja a Biden-kormányzatot és a demokraták álláspontját a transzneműek jogaival és a bevándorlással kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, annak ellenére, hogy Elon Musk korábban kijelentette, nem áll elnökjelöltek mögé, most mégis úgy dönthetett, hogy Donald Trump republikánus elnökjelöltet támogatja. A Tesla-vezért az együttérzés mellett piaci érdekek is összeköthetik Joe Biden amerikai elnök kihívójával.