Tizenegyen meghaltak, miután összeomlott egy híd Kínában

2024.07.20. 11:04
Tizenegyen meghaltak, és harmincan eltűntek, miután az esőzések miatt kialakult áradásokban összeomlott egy híd Észak-Kínában. Az ország nagy részét kedd óta sújtják áradások, amelyek több tartományban is jelentős károkat okoznak.

Összeomlott egy híd az özönvízszerű esőzések következtében kialakult áradásokban Észak-Kínában. Az incidensben 11 ember életét vesztette, 30 személyt pedig eltűntként keres a hatóság – közölte szombaton a CNA

A Senhszi tartománybeli Shanglu városában található híd helyi idő szerint péntek este 20 óra 40 perckor omlott össze. A Hszinhua hírügynökség tájékoztatásában azt írta, a szerkezetet a hirtelen lezúduló eső okozta áradás omlasztotta össze. 

Az áradásról és az összedőlt hídról több felvétel is megjelent az interneten. Az alábbi, X-en közzétett videóban jól látható, hogyan hömpölygött az utcákon a mocsaras, saras víz.

Az áldozatok mindegyikét a vízbe esett járművekben találták meg. Az egyik szemtanú a sajtónak azt mondta, épp a híd felé tartott, amikor szóltak neki, hogy ne hajtson fel rá, majd pár másodperccel később össze is omlott. Hszi Csin-ping, Kína elnöke az incidenssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, mindent megtesznek, hogy felkutassák az áldozatokat.

Észak- és Közép-Kína nagy részét kedd óta sújtják áradások, amelyek országszerte jelentős károkat okoznak.